A "Tökéletes" tejbegríz ...legalábbis nálunk
2 dl víz
1 liter tej
9 csapott evőkanál gríz
2 evőkanál vaj vagy margarin
3 csipet só
cukor
A vizet felteszem a lábasban.Felforralom.Ez azért fontos mert így nem fog letapadni a tej.Beleöntöm a tejet és belerakom a vajat illetve a sót.A só nagyon fontos.Felmelegítem, de nem forralom, csak addig melegítem míg a vaj megolvad a tejben.Folytonos keverés mellett beleteszem a grízt.Hagyom főni, de nem nagy lángon,Időnként megkeverem.Ne ijedjen meg senki ha hígnak tűnik.Általában régen mindig ilyenkor rontottam el, mert csak raktam raktam bele a grízt...majd kiborítottam a lábosból...úgy egyben grin hangulatjel Visszatérve , annyi cukorral ízesítem ahogy szeretjük...ezt rátok bízom smile hangulatjel Amikor kész lezárom, lefedem és hagyom állni úgy fél órát, időnként megkeverem, hogy ne ráncosodjon a teteje.
Tudom, hogy ez egy alap receptnek számít, mégis hiszem azt, hogy kis odafigyeléssel sokkal ízletesebb tud lenni smile hangulatjel Tetejére kakaót és fahéjat szórok...de lehet enni jó kis házi barack lekvárral is